AKAR VE KULAKSIZ AZERBAYCAN'I ZİYARET ETTİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKAR VE KULAKSIZ AZERBAYCAN'I ZİYARET ETTİ
Abone ol
Azerbaycan Turan Partisi Genel Başkanı Cahandar Bayoğlu'nun daveti üzerine yanında ki heyet ile birlikte Azerbaycan devletine bir ziyaret gerçekleştiren Avrupa Türk Dostluk Derneği Genel Başkanı Av.İlyas Kulaksız ve Afag Akar, Azerbaycan havaalanında Turan Partisi heyeti tarafından karşılandı.

Karşılanma programı sonrası Turan Partisi Genel Başkanlığı binasında düzenlenen törenle karşılıklı plaket alışverişi yapıldı. Toplantıda Turan Partisi Genel Başkanı Cahandar Bayoğlu, Avrupa Türk Dostluk Derneği Genel Başkanı Kulaksız'ın ve Türkiye Temsilcisi Afag Akar'ın ve yanlarında gelmiş  olan heyetin ziyaretinin partileri için ve Turan Birliğinin iki kardeş Ülke açısından büyük bir önem arz ettiğini söyledi.

Bölgede ve Coğrafyada yaşanan olayları karşılıklı olarak değerlendirme şansına sahip olacaklarını ifade eden Bayoğlu, ziyaret kapsamında heyet ile birlikte bir konferans ve üç toplantı gerçekleştireceklerini dile getirdi. Avrupa Türk Dostluk Derneği Genel Başkanı Av İlyas Kulaksız ise yaptığı konuşmada Almanya'dan kardeş Ülke Azerbaycan Devletine Turan Partisi Türkiye Temsilcisi Afag Akar hanımefendi aracılığıyla yapılan davet üzerine Azerbaycan Devletinde bulunmanın kendileri için büyük bir onur olduğunu söyledi. Ziyaretin iki kardeş Ülke arasındaki bağların daha da güçlenmesi için büyük bir önem arz ettiğini belirten başkan bu bağlamda ilişkilerin Avrupa elinin güçlenmesi için kendi teşkilatlarının büyük rol oynayacağını söyledi. Yapılacak konferans ve toplantılarda bölgede yaşanan olayları karşılıklı analiz edeceklerini dile getiren Genel Başkan Kulaksız, davet için teşekkürlerini iletti. Türkiye Temsilcisi Afag Akar, ise yaptığı konuşmada Türkiye adına kardeş Ülke Azerbaycan Devletinde olmanın ve özellikle Turan Birliğinin temsilcisi Turan Partisi Genel Başkanlığının düzenlediği bu organizasyonda bulunmanın kendileri için büyük bir onur olduğunu dile getirdi. Ziyaret kapsamında bir konferans ve üç toplantıya katılacaklarını beyan eden Akar, bu görüşmelerde özellikle Karabağ sorunu ve bölgede yaşanan olayları karşılıklı olarak değerlendirme şansına sahip olacaklarını söyledi. Afag Akar ve yanında ki heyet Şehidler Xiyabanını ziyaret ederek çiçekler bıraktılar. Türk Dünyasının unutulmaz liderlerinden Ebulfez Elçibey'inde Anıt mezarını ziyaret eden heyet program sonrası Türkiye'ye dönüş yaptı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"KENDİLERİ" BİR NUMARAÖnceki Haber

"KENDİLERİ" BİR NUMARA

GARİP İNSAN GALASI YAPILDISonraki Haber

GARİP İNSAN GALASI YAPILDI

Yorum Yazın