BASİT YÖNTEMLERLE BAHAR ALERJİSİNDEN KORUNABİLİRİZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BASİT YÖNTEMLERLE BAHAR ALERJİSİNDEN KORUNABİLİRİZ
Abone ol
Mevsimsel hastalıklar arasında başı çeken göz alerjileri, baharın gelmesiyle kendini yeniden göstermeye başladı.

Özellikle polenlerin ortaya çıkmasıyla birlikte, gözlerde kaşıntı, sulanma ve kızarıklıklara yol açan göz alerjisinin en fazla mağduru, çocuk ve ergenlik dönemindeki gençler oluyor. Kaşkaloğlu Göz Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Hanife Öztürk Kahraman, baharla birlikte gözlerde görülmeye başlayan alerjik vakaların nedeninin, bahar ve yaz aylarında havada oluşan toz partikülleri, polen ve güneş olduğunu söyledi.

Tüm bu etkenlerin, gözün beyaz tabakasını örten ince zarda bulunan duyarlı hücreleri uyararak göz alerjisini ortaya çıkardığını kaydeden Kahraman, alerjik durumun gözde sulanma, yanma, kızarıklık ve kaşıntı olarak ortaya çıktığını dile getirdi. Op. Dr. Hanife Öztürk Kahraman, alerjik belirtilerin en çok çiçek, çim ve ağaçlı ortamlarda görüldüğüne dikkat çekti.

BASİT YÖNTEMLERLE ALERJİDEN KORUNMAK MÜMKÜN

Göz allerjisinden basit yöntemlerle korunmanın mümkün olduğunu vurgulayan Kahraman, sorun yaşayanların tozlu ortamlardan uzak durmasını ve dışarı çıkarken şapka ve gözlük takmaları gerektiğini vurguladı. Alerjiye maruz kalanların gözlerini kaşıyıp, ovuşturmamaları gerektiğinin altını çizen Op. Dr. Hanife Öztürk Kahraman, “Ellerimiz, genelde vücudumuzun en kirli bölümü olduğundan enfeksiyona neden olur. Yine, kaşıma alerjinin semptomlarının daha kötüleşmesine yol açar. Böyle durumlarda en etkili yol, göze soğuk kompres yapmaktır. Bu şekilde gözlerimizdeki hem kaşıntıyı, hem de baskıyı azaltarak enfeksiyonun ilerlemesini de engelleriz” diye konuştu.

DAMLALAR DOKTOR KONTROLÜNDE ALINMALI

Alerji tedavisinin genellikle damlalarla yapıldığını söyleyen Kahraman, damla kullanacak hastaların bu damlaları mutlaka doktor kontrolünde almaları gerektiğine dikkat çekti.İleri derecede enfeksiyonlarda kortizon içerikli damlalar kullanıldığını belirten Op. Dr. Hanife Öztürk Kahraman, damlaların kullananlarda yan etkiler gösterebileceği uyarısında da bulundu. Ailelerin, çocuklarında göz alerjisi olup olmadığı yönünde yaptırdıkları testlerin kesin sonuç vermediğini söyleyen Kahraman sözlerini şöyle sürdürdü: “Testler genelde bize doğru sonuçları vermez. O yüzden de ailelerin test yaptırmak yerine, çocuklarını kendilerinin gözlemlemelerini öneriyoruz. Alerji varsa zaten kendini belli edecektir”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GECE OLDUÖnceki Haber

GECE OLDU

PRODÜKTÖR VE YÖNETMENİ BİR ARAYA GETİRİYORSonraki Haber

PRODÜKTÖR VE YÖNETMENİ BİR ARAYA GETİRİY...

Yorum Yazın