ÇABUK YORULMA ŞİKÂYETİNİ İHMAL ETMEYİN

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇABUK YORULMA ŞİKÂYETİNİ İHMAL ETMEYİN
Abone ol
Kalp kapak hastalıklarının belirti vermeden ilerleyebildiğine dikkat çeken Koru Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, özellikle çabuk yorulma ve nefes darlığı şikâyetlerinin yaşamı tehdit edici sonuçlara yol açabileceğini söyledi.

Durakoğlugil, “Bu kapsamda rutin kontrolleri için hastanemize gelen 80 yaşındaki hastamız Dumlu Özcan’ın çabuk yorulduğunu gözlemlediğimizde yaptığımız tetkiklerle, hayati sorunlara yol açabilecek bir kalp rahatsızlığı ortaya çıktı. Ayrıca riskli hasta grubunda bulunan hastamıza uygulanan TAVI yöntemi ile yapay aort kapağı ameliyatsız bir şekilde yerleştirilerek hastamız sağlığına kavuştu” diye konuştu.

Nefes Darlığına Dikkat

İlerleyen dönem kalp kapak hastalıklarında otururken ya da uyurken de nefes darlığı oluşabileceğine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, Dumlu Özcan isimli takipli hastanın çabuk yorulmaya başladığının gözlemlenmesiyle aort darlığının belirlendiğini söyledi.

Durakoğlugil, “Hastamızın çabuk yorulması üzerine bu konu üzerine yoğunlaştık. Yapılan ekokardiyografi ile hastamızda ciddi aort kapak darlığı tespit edildi. Ancak hastamızın ileri yaşı, her iki boyun damarlarında ve kalp damarlarında stent olması ve en önemlisi esansiyel trombositoz dediğimiz bir kan hastalığının bulunması cerrahi açıdan yüksek risk teşkil ediyordu” dedi.

Ameliyat Riskine Karşı TAVI Yöntemi

Hastanın işlem öncesi anestezi, kardiyoloji, radyoloji ve kalp damar cerrahisi değerlendirmesinin yapıldığını ifade eden Durakoğlugil, “Koru Kalp Merkezi ekibince yapılan değerlendirme sonucunda Transkateter Aort Kapak İmplantasyonu (TAVI)  yöntemine karar karar verildi” dedi. Durakoğlugil, işlemin doğru yapılması kadar işlem öncesi yapılan değerledirmenin de tedavinin başarası açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Durakoğlugil, “Yüksek riskli hastalar için uyguladığımız minimal invaziv TAVI yöntemi ile hastamızın aort kapağı ameliyatsız bir şekilde tedavi edildi. Bu tedavide ayrıca genel anestezi de kullanıldı. Sedasyon altında yapıldığı için akciğer kapasitesi yetersiz hastalarda daha sağlıklı sonuç verdiği tespit edildi.

Hastanın rahatsızlığı belirlenmemiş olsaydı yaşamı tehdit edecek sonuçlarla karşı karşıya kalınabilirdi. Hastamız iki günlük bir yatışın ardından sağlıklı bir şekilde taburcu edildi” diye konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
NBA’NIN RENKLİ VE EĞLENCELİ DÜNYASI İSTANBUL’DA KAPILARINI AÇTIÖnceki Haber

NBA’NIN RENKLİ VE EĞLENCELİ DÜNYASI İSTA...

KADIN KUAFÖRLERİNDEKİ ERKEK EGEMENLİĞİ ARTIYORSonraki Haber

KADIN KUAFÖRLERİNDEKİ ERKEK EGEMENLİĞİ A...

Yorum Yazın