CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN,'EYT'DE YAŞ SINIRI UYGULANMAYACAK'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN,'EYT'DE YAŞ SINIRI UYGULANMAYACAK'
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a ilişkin toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT düzenlemesiyle ilgili detayları paylaşarak, "2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına ulaşıyor. Yaş sınırı uygulanmayacaktır. Mali çalışmaları da yaptık. Hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş hazırlıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin katıldığı zirvesi sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Bugün Emeklilikte Yaşı bekleyenlerle ilgili müjde ile huzurunuzdayım. EYT düzenlemesi, uzun ve kapsamlı çalışmanın ardından nihai halini almıştır. Bizden önceki dönemde atılan adımları ülkemizin hakikatlerine uygun şekilde 2008'de uygun hale taşıdık. Bugün de 1999 öncesi işe başlayan çalışanlarımızın emeklilik yaşıyla ilgili beklentileri karşılayan adımın müjdesiyle kendilerini desteği sergilemeye gidiyoruz. 20 yıl çalışmış kişinin emekli maaşı alabileceği bir sistemin sürdürülebilir olmadığına inanıyoruz. Amaç çalışanın hakkının tesliminin önüne geçmek değildi. Tam tersine konuyu incelemeden taahhüt altına girmek istemedik. İlgili kurumlarımıza talimatı vererek çalışma başlattık. Sabit gelirli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu artışlarla gösterdik. Asgari ücret rakamı da bu iradenin tezahürüdür. Devlet için fedakarlık anlamına gelen düzenlemeyle sistemi tartışmadan arındırarak yerli yerine oturtacağımıza inanıyorum. Her zaman olduğu gibi düzenlemeyi de milletimize adıyoruz.

EYT'DE YAŞ SINIRI UYGULANMAYACAK

Ülkemizde emekli olabilmek için 3 şartı tamamlamak gerekiyor. Yaş şartı olmadan imkan sağlayan düzenleme eski sistemdeki mevcut herkes için geçerli kılıyoruz. Bu düzenleme çıktığında 6 milyon emekli varken bugün 13 milyona hizmet veren Türkiye'ye ulaştık. 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına ulaşıyor. Yaş sınırı uygulanmayacaktır. Mali çalışmaları da yaptık. Hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş hazırlıyoruz. Emekli olanların bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz. Her vatandaşımızın tecrübesine ihtiyacımız var. Prim ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için teşvik getiriyoruz. Düzenlemenin ülkemize, hak sahipleri ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AKİF DİZİSİ İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKMAYA HAZIRLANIYORÖnceki Haber

AKİF DİZİSİ İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKMAYA H...

2022’DE İSTANBULLULAR KONSERE, ANKARALILAR TİYATROYA GİTTİSonraki Haber

2022’DE İSTANBULLULAR KONSERE, ANKARALIL...

Yorum Yazın