'Erbakan Hoca: Şartlara teslim olmayan lider'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Erbakan Hoca: Şartlara teslim olmayan lider'
Abone ol
AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Erbakan Hoca denince aklına “şartlara teslim olmayan lider” geldiğini belirtti.

Milli Görüş lideri, 54. T.C. Hükümeti Başbakanı, cennetmekân Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ahrete irtihalinin 6. sene-i devriyesinde, Saadet PartisiViyana ve Münih temsilciliklerinin düzenlediği “Erbakan'ı Anma ve Anlama” programıyla yâd edildi. Programa Anadolu Gençlik Derneği-Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan, Saadet Partisi Özel Kalem Müdürü İbrahim Titiz, Milli Gazete Avrupa bürosu yöneticilerinden Murat Gürbüz, Viyana İslam Federasyonu eski başkanlarından Dr. Ramazan Yıldız, Asım Batur, Veysel Türk, sanatçı Yusuf Karaburç, STK ve Siyasi Parti temsilcileri ile binlerce Erbakan sevdalısı katıldı.

BAŞKALARININ HAYAL BİLE EDEMEYECEKLERİ İŞLERİ KISA ZAMANDA BAŞARDI

Programda konuşan AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Erbakan Hoca denince aklına –değiştiren ve dönüştüren lider- geldiğini, -şartlara teslim olmayan lider- olarak aklına çok yattığını belirtti. Turhan, konuşmasına şöyle devam etti: “Erbakan Hoca Meclis'e girdiğinde oradakilere ‘esselamüaleyküm' diyerek bir dönüşüm gerçekleştirdi. Konuşmalarına besmeleyle başlayarak bir değişim gerçekleştirdi. Koalisyon hükümetlerinde görev aldığında birçok kişinin hayal olarak nitelediği projeyi bitirip hayata geçirdi. Dönüşüme müsait fabrikalar kurdu. Demir çelik fabrikalarını Allah muhafaza savaş olma ihtimalinde, ufak tezgâh değişikliği ile silah fabrikasına dönüştürecek şekilde inşa etti. Kırıkkale'deki silah fabrikasını hava boşluğunun bulunduğu alanın altına inşa ettirerek, savaş durumunda uçaklarca bombardımana maruz kalmasına, tarumar olmasına mani olacak önlemi almış oldu. Yani sıradan rutin bir devlet adamından değil, değiştiren ve dönüştüren bir devlet adamından bahsediyoruz,  Allah, kendisinden razı olsun değerli kardeşlerim.”

ERBAKAN HOCA'YI ANLAMAMIZ LAZIM

Erbakan'ı sadece yıldönümünde anmanın yetersiz olduğunu, onu anlamak ve onun gibi olmak için gayret edilmesi gerektiğini vurgulayan Turhan, “O, ümmetin çocukları için çamura batan ayakkabısını almanın bile vakit harcamak olduğunu düşünen,  ayakkabısını almadan yalın ayak traktöre çıkan, köy meydanında insanlara hitap ettikten sonra ancak ayakkabısını giyen liderdir. Bunlardan ders çıkarıp çalışmalarımızı buna uygun yapacağız” dedi.

O HEP HAKK'IN HÂKİM OLMASI İÇİN ÇALIŞTI

Necmettin Erbakan ile uzun yıllar beraber çalışan Saadet Partisi Özel Kalem Müdürü İbrahim Titiz ise konuşmasında Erbakan'ın yaşam mücadelesini anlattı. Titiz, şunları kaydetti: “Hocamızın yasaklı döneminde yaşadığım iki olayı sizlerle paylaşayım. Bunlardan birincisi, o dönemde Almanya'dan profesörler geldi, yaşlı başlı insanlar. Hocam dedi ki ‘bunlar ta Hitler zamanından kalan profesörler, gerçek bilim sahibi insanlar'. Hocamız cezalı olduğu için ‘geçmiş olsun'a gelmişler. Dediler ki: ‘Sayın Erbakan bunlar sizin kıymetinizi bilmiyorlar. Biz sizi Almanya'ya davet ediyoruz, size Alman vatandaşlığı verelim. Sizden istediğimiz üniversitedeki gençlerimize günde yarım saat ders verin, maaşınızı kendiniz tespit edin! Hatta evinizden üniversiteye biz sizi otomobille değil, helikopterle getirip götürelim.' Hocamız ise onlara, ‘Teşekkür ederim. Ancak biz vatanımızı ve milletimizi seviyoruz, ona hizmet edeceğiz' cevabını verdi.  

 

Hocam ile 35 sene beraber çalıştık. Her yıl için birer dakika konuşsam 35 dakika, ikişer dakika konuşsam 70 dakika sürer. Onu anlatmak sayılı süre içinde mümkün değil. O hep Hakk'ın hâkim olması için çalıştı, gayret etti.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Almanya bin 200 asker gönderecekÖnceki Haber

Almanya bin 200 asker gönderecek

Aziz Yıldırım: Yargıtay kararının bir önemi kalmadıSonraki Haber

Aziz Yıldırım: Yargıtay kararının bir ön...

Yorum Yazın