ERDOĞAN ULUDAĞ'DAN İNSANLARIN UMUDUNU ÇALANLARA AÇIK MEKTUP

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ERDOĞAN ULUDAĞ'DAN İNSANLARIN UMUDUNU ÇALANLARA AÇIK MEKTUP
Abone ol
Umudum Olur Musun Derneği Başkanı ve İş insanı Erdoğan Uludağ, deprem afeti sonrasında yaşananlara adeta isyan ederek vatandaşlara uyarıda bulundu...

"İnsanlığa ihanet edenle, vatana ihanet eden arasında fark var mı?" diye soran Erdoğan Uludağ, deprem bölgesinde yaşananlar sonrası  ihtiyaç duyurulan ürünleri fırsatçılık yaparak yüksek fiyatlara satanların insanlıktan uzak kişiler olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Uludağ'ın uyarıda bulunduğu konulardan öne çıkanlar şöyle:

- Geçtiğimiz Ağustosta sınavla kazanılmış, % 80 burslu eğitim karşılığı 20 bin TL fark çıkaran bir eğitim kurumu, 2023 - 2024 eğitim yılında aynı burs oranı için 100 bin TL talep etmemeli. Eğitim kurumu, eğitim kurumu olarak kalmalı, finans kuruluşu olmaya özenmemeli!

- Öğrencilerin, çalışanların ulaşımını sağlayan taşıma şirketleri!.. Sene başı talep ettikleri servis ücretlerine ek olarak, enflasyonun birkaç katı fiyat farkı talep edilmemeli. Uçakla taşımaya mı geçtiniz? Ayıptır, yazıktır, günahtır!.. Enflasyonu bahane ederek fırsatçılık yapılmamalı!

- İnsanlarımızın deprem felaketinden kaynaklı yaşamış olduğu tarifi mümkün olmayan acıları fırsat bilip ihtiyaç duyulan ürünler (özellikle insanlarımız için elzem ihtiyaç malzemeleri) için fahiş fiyat talep edilmemeli. İnsanlar için üretim yapanlar, insan olarak kalmalı!

- Deprem afetini televizyonda izleyen, özellikle ilköğretim ve lise öğrencilerinde; ailelerini kaybetme kaygısı oluşmasına sebep olan yayınlarda sorumsuzca konuşan konuklar olmamalı!.. Unutmayalım ki o çocuklar bizim geleceğimizdir. Senin bu çocuklarla sorunun ne? Onları rahatlatacak “Bu işin de üstesinden geleceğiz” gibi bir cümleler kuramaz mısınız? Kelime dağarcığı ümitsizlik üzerine kurulmamalı!

-Sosyal medyada okuduklarınızı teyit ediniz lütfen. "Şöyle bir duyum aldım" diye paylaşım yapanlar; 'duyum' olduğunu belirtiyor. Duyum teyitli bilgi haline dönüşürse değer taşır. Yayılan yanlış bilginin sorumluluğunu alabilecek misiniz? Kimden aldın bu duyumu? Amacın ne? Sosyal medyayı kullanırken lütfen çok dikkatli olalım. Trollerin cirit attığı sosyal medyada güvenilir kaynakları takip ederek emin olduğumuz bilgileri paylaşmalıyız. Yoksa faydamız olsun diye yaptığımız bir paylaşım zararlı da olabilir. Zira deprem sonrası yapılan bir çok ihbar ve paylaşımın asılsız çıktığı yetkililer ve STK yöneticileri tarafından da açıklandı...


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MERAL KONRAT AZERBEYCAN SİNEMASINDAÖnceki Haber

MERAL KONRAT AZERBEYCAN SİNEMASINDA

‘ADRİAN’ KARAKTERİYLE TRT 1 EKRANLARINDASonraki Haber

‘ADRİAN’ KARAKTERİYLE TRT 1 EKRANLARINDA

Yorum Yazın