ESMA ESER YENİ TEKLİSİ SALEP

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ESMA ESER YENİ TEKLİSİ SALEP
Abone ol
Kendisinin yazıp bestelediği birçok Türkçe ve İngilizce şarkılarla ön plana çıkan Esma Eser, son bestesi Salep ile Türkiye’nin en çok izlenen canlı müzik kanalı Akustikhane’ye konuk oldu.

Salep öz sevgi temalı bir şarkı. Esma Eser, bestesini "kişinin kendini bulma yolunda sorguladıkları" şeklinde ifade ediyor. Diğerlerine sonsuz bir anlayış ile yaklaşabilirken kendi için minimumla yetindiğinin bilinci ve hayatının olumlu yönde değişmesi için kendini sevmeyi öğrenmenin yollarını aramayı anlatıyor. Esma Eser, son teklisi olan Salep’i Akustikhane’nin özel serisi Yeni Yerli’de seslendirerek dinleyicilerle buluşturdu.

Yayın hayatına 2010 yılında bir televizyon programı olarak başlayan Akustikhane, tam 12 yıldır tanınmış ve yeni keşiflerden oluşan özenle hazırlanmış seçkisini canlı performanslar halinde dinleyicileriyle buluşturuyor. Bir milyonu aşkın takipçi kitlesi ve aylık ortalama 15 milyon dinleyicisiyle Akustikhane, globalde ise en çok izlenen ilk 10 canlı müzik serisinin arasında. Dijital platformda yaptığı yayınlarla birçok ilke imza atan Akustikhane, sektöre farklı bir soluk getirecek "Yeni Yerli" projesinde müziğe yepyeni isimleri katmak için Paribu ile iş birliği yaptı.

Bol müzik ve hayallerle geçen bir lise hayatından ve İstanbul Üniversitesi'nde Amerikan Kültürü ve Edebiyat’ı okuduktan sonra, Esma Eser yıllardır yazıp bestelemekte olduğu şarkılarını sonunda dünyayla paylaşmak istedi ve 2019 yılında Akustikhane’nin düzenlediği bir yarışmada Meşgulüm ve Bilmiyorum adlı eserlerini seslendirdi. İlk defa şarkılarını büyük bir kitleyle paylaşan Esma Eser, gelen olumlu tepkilerle müzik kariyerine devam etmek için çok sağlam bir zemin hazırlamış oldu. Çoğunlukla folk, indie, rock ve pop ağırlıklı müzik dinlemeyi tercih eden Esma Eser, zaman içinde dinlediği binbir çeşit müzik türü ve aktif olarak yer aldığı birçok farklı müzikal etkinlikten beslenerek bir türe bağlı kalmadan şarkılar yazmaya devam etmiş. Hislerini ve fikirlerini bir melodi eşliğinde daha kolay anlatabildiği için şarkıları çoğunlukla yaşamından parçalar içeriyor.

Yer aldığı vokal topluluklarında birlikte çalıştığı Haluk Polat ile We Play üzerinden “Kıymık”, “Neden o Son Şarkı Neden?” ve “Dönemedik” adlı teklilerini yayınlayan Esma Eser,  Pandemi döneminde kendi söylemiyle sıkıcı yaşamıma heyecan katmak için yazdığı İngilizce Pop bir şarkı olan Lies'ı yayınladı ve bir de ev yapımı klip çekti. Yakın zamanda kendini prodüksiyon anlanında geliştirmeyi hedefleyen Esma Eser, çeşitli müzisyenlerle bir araya gelip ortak üretim yapmayı deneyimlemek ve böylece sahne deneyimini de arttırmayı hedefliyor. Yazdığı İngilizce şarkılarını paylaşmak ve benzer türde şarkıların arasında bir listede yer aldıklarını görmek hayalleri arasında. 31 Mart 2023’te yayınlanan Esma Eser’in son teklisi Salep’e Akustikhane'nin youtube kanalından ve Spotify’dan erişebilirsiniz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ECE MUMAY'DAN ETKİLEYİCİ BİR ŞARKI AFFETMEMÖnceki Haber

ECE MUMAY'DAN ETKİLEYİCİ BİR ŞARKI AFFE...

''SPOTİFY CAMP NOU STADI''NDA SİMGESonraki Haber

''SPOTİFY CAMP NOU STADI''NDA SİMGE

Yorum Yazın