KAHVE İÇENLERDE KALP KRİZİ RİSKİ ! AZALIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KAHVE İÇENLERDE KALP KRİZİ RİSKİ ! AZALIYOR
Abone ol
Budapeşte’deki Semmelweis Üniversitesi ve Londra'daki Queen Mary Üniversitesi, bugüne kadar gerçekleştirilen en kapsamlı kahve araştırmasına imza attı. 11 yıl boyunca 468 bin kişinin kahve tüketimi ile sağlık sorunları arasındaki bağlantının incelendiği araştırmaya göre, günde 3 fincan kahve tüketmek kalp hastalıklarından kaynaklı ölüm riskini , kalp krizi geçirme riskini de ! düşürüyor.

Sağlığa faydaları yapılan araştırmalarla kanıtlanan kahvenin popülaritesi son yıllarda özellikle gençler arasında giderek artıyor. Dünya çay tüketiminde ilk sırada yer alan ülkemizde dikkat çekici şekilde sayılarını artıran yeni nesil kahve markalarında, tüketiciler iyi çekirdek ve karakterli aroma arıyor.

Sierra Nevada bölgesi çekirdek kalitesiyle dikkat çekiyor

Sierra Nevada’nın yüksek rakımlı ormanlarından elde edilen kahve çekirdeklerinin, Nevada Coffee’de benzersiz aromalı kahvelere dönüştüğünü ifade eden Nevco Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Narinç, Typica kahve ağaçlarının bulunduğu bu özel bölgeyi şu sözlerle anlattı: “Kolombiya'daki Sierra Nevada, dünyanın en eşsiz bölgelerinden biri. Deniz seviyesinden 5.800 metre yükseklikte, deniz kıyısına 42 km uzaklıkta bir dağ. Bu dağın denize yakınlığı, daha yüksek bağıl neme sahip benzersiz bir mikro iklim yaratıyor. Bu da kahveye daha fazla yoğunluk katıyor. Kahvelerimiz, Sierra Nevada’da yetişen Typica kahve ağaçlarından geliyor. Typica ağaçları, 7-8 saatlik bir yürüyüşle ulaşılabilen ve UNESCO tarafından 1979 yılında Biyosfer Rezervi ve Dünya Mirası Alanı olarak ilan edilen bu sarp bölgede yetişiyor.”

“Nevada kahvesi geleneksel yöntemlerle yetiştiriliyor”

Misyonlarının misafirlerine keyifli ve eşsiz bir kahve deneyimi yaşatmak olduğunu ifade eden Ercan Narinç, Nevada Coffee'yi diğer kahve markalarından ayıran şeyin markaya ismini veren Nevada kahvesi olduğunu şöyle anlattı: “Nevada kahvesi, dünyanın en değerli kahvelerinden biri. Bu eşsiz kahveyi Kolombiya'da sadece 450 aile üretir. Bu ailelere erişmek ve satış izni almak son derece zordur. Kolombiya Sierra Nevada kahvesi, uluslararası organik tarım standartları altında çeşitli akreditasyonlar almıştır. Atalarından kalma geleneğe göre ve tabiat anayla uyum içinde yaşayan Sierra Nevada’nın yerli halkı, kahve yetiştirmek için kimyasal kullanmaz. İşte biz de bu, benzersiz kahve özelliklerinin yanı sıra Nevada Coffee’de tamamen bu konsepte uygun olarak müşterilerimize hizmet veriyoruz.”

“Nevada kahvesinin kendine has aromasında fındık ve çikolata notaları öne çıkıyor”

Yerli ormanların gölgesinde yetişen Sierra Nevada kahvesinin belirgin bir aromaya sahip olduğuna dikkat çeken Nevco Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Narinç: “Nevada kahvesi, belirgin bir aromaya, yüksek gövdeye, iyi bir çekirdek boyutuna, düşük asiditeye, belirgin bitter çikolata ve kavrulmuş fındık notalarına sahip. İlk yudum pürüzsüz çikolata tadı ve ardından fındık notalarını damağa getirir. Bu birinci sınıf öğütülmüş kahve için sadece en iyi ve en büyük çekirdekler seçilir. Öğütülen çekirdekler, espresso ve filtre kahvelerimize eşsiz bir aroma kazandırır” dedi.

Sağlıklı, doğal ve sürdürülebilir gıda

Ercan Narinç, gıda sektöründe farklı alanlarda faaliyet gösteren Nevco Holding’in doğal ve sürdürülebilir gıda konusundaki hassasiyetlerinden bahsederek sözlerini şu şekilde noktaladı: “Nevco Holding olarak, bugünün gıda sektöründe daha sağlıklı, doğal ve sürdürülebilir gıda hizmeti vermenin heyecanını ve bu sektörün öncü firmalarından biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Kahvenin insan sağlığı üzerine etkilerini inceleyen araştırmaların her biri, bu eşsiz bitkinin sağlığa faydalı yeni bir yönünü ortaya çıkarıyor. Biz de çekirdek kalitesini yüksek tutarak ve kahvelerimizin çekirdekten fincana gelene kadarki süreçlerini olabildiğince sürdürülebilir hale getirerek alınan faydayı en üst seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz. Sierra Nevada’nın kendine has ikliminde yetişen kahve bitkilerinden elde edilen çekirdekleri işleyip eşsiz aromalı kahvelere dönüştürerek müşterilerimizle buluşturuyoruz.”

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KOMEDİYİ MUTFAĞA TAŞIDIÖnceki Haber

KOMEDİYİ MUTFAĞA TAŞIDI

DOĞRU NEFES AL HAYATIN DEĞİŞSİNSonraki Haber

DOĞRU NEFES AL HAYATIN DEĞİŞSİN

Yorum Yazın