MİNİKLERDEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MİNİKLERDEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM
Abone ol
Asrın felaketi olarak nitelendirilen merkezi Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi etkileyen depremin ardından deprem bölgelerine yardımlar gönderilmeye devam ediyor.

Bursa Yıldırım Alirızabey İlkokulu öğrencileri Yıldırım Kaymakamlığı ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde hazırlanan ihtiyaç listesi doğrultusunda hazırladıkları 200 yardım kolisini deprem bölgesine uğurladı.

Alirızabey İlkokulu’nu ziyaret eden Yıldırım Kaymakamı Metin Esen minik öğrencilerin yaptığı yardımdan dolayı duygulandıklarını belirterek, “Hepimiz televizyonlardan o acı görüntüleri izledikten sonra herkes kendi düşündü baktı ne yapabilirim, orada ihtiyacı olan kardeşlerimize nasıl yardımcı olabiliriz diye düşündü. Paylaşması gereken her şeyi çeyizi için almış olduğu battaniyeden evladına belki de bayramda giydirmek için aldığı kıyafete kadar her şeylerini paylaştılar. O yaralar hızlı bir şekilde sarılmaya başlandı. Biz en başından beri onu organize etmeye çalıştık. Her okulumuz kendi imkânlarıyla kamyonlar dolusu kolileri hazırladı bölgeye gönderdi. En nihayetinde istedik ki bununda bir daha somut bir hale getirerek ilçe milli eğitim müdürlüğümüzce Yıldırım ilçemizde bulunan 174 okulumuzun tamamında kampanya başlatarak bunu daha organize bir şekilde bölgeye gönderelim istedik. Ramazan ayının içerisinde de yardımlaşma ve paylaşma duygularının daha yoğun yaşandığı bu ayda da bunu hayata geçirmek için bir karar aldık. Gördük ki yardımlaşmaya ne kadar çok ihtiyacımız varsa, paylaşmaya çok fazla ailelerimiz var onu gördük. Bugün Alirızabey İlkokulu’muzda 200’ün üzerinde bir koli hazırlandığını duyunca ben çok mutlu oldum bu mutluluğumu da sizlerle paylaşabilmek için sizlere ziyarete geldim. Her bir öğrencimize ve onların ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, “ Büyük felaket olarak tanımladığımız, ülkemizi derinden sarsan depremin ilk gününden bu yana bölgeye yardımlarımızı göndermeye devam ediyoruz. Yıldırım Kaymakamlığımızın koordinatörlüğünde bizlerde ilçemizde bulunan okullarımız ile birlikte bölgenin ihtiyacı olan malzemeleri hazırlayarak deprem bölgelerine gönderiyoruz. Bugün Alirızabey İlkokulu’ndaki minik öğrencilerimizin hazırladıkları 200 kolilik yardımları deprem bölgelerine uğurlayacağız. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine gerçekleştirdikleri yardımlar için teşekkür ediyorum” dedi.

Alirızabey İlkokulu Müdürü Mehmet Turan, “Ülkemizi derinden etkileyen depremin yaralarını hep birlikte sarmak, Birlik ve beraberliğin yardımlaşma duygularının ön plana çıktığı Ramazan ayında bölgedeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını bir nebzede olsa giderebilmek için öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin de destekleriyle deprem bölgelerine göndermek amacıyla 200 adet yardım kolisi hazırladık. Destek veren tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yıldırım Belediyesi ekipleri tarafından araçlara yüklenen yardım kolileri yardım bölgelerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜNDOĞDU ZEYBEĞİ (TEPSİLER GALEYLENDİ) EFE GÜNGÖRÖnceki Haber

GÜNDOĞDU ZEYBEĞİ (TEPSİLER GALEYLENDİ) E...

ŞARKICIYI OYNUYORUMSonraki Haber

ŞARKICIYI OYNUYORUM

Yorum Yazın