MOSKOVA SOKAKLARINDA YILBAŞI SEZONUNDA PERİ MASALI YAŞANIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MOSKOVA SOKAKLARINDA YILBAŞI SEZONUNDA PERİ MASALI YAŞANIYOR
Abone ol
MOSKOVA sokaklarında Noel ve yeni yıl kutlamaları büyülü zamanlar yaratıyor. 15 Aralık 2023 - 8 Ocak 2024 tarihleri arasındaki geleneksel ‘Noel’eYolculuk’ festivalinde, ziyaretçiler eğlence, lezzet ve tarih dolu unutulmaz keyifli anlar yaşıyor.

Yeni yılaeşsiz bir deneyimle girmek isteyenler Rusya’nın başkenti Moskova’ya davetli. 15 Aralık 2023 – 8 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Noel’e Yolculuk’yeni yıl festivali, ziyaretçilerin 2024’ü çoşkulu bir şekilde karşılaması için dopdolu bir program sunuyor. 12. kez Moskova sokaklarında adeta masalsı vebüyüleyici bir atmosfer yaratan festival, her yıl turistlerin uğraknoktalarından birine dönüşüyor.

Üç haftalık Noel ve yeni yıl temalı etkinlik kapsamında Moskova’daki 36 festival alanında, şehrin tarihi, kültürü, lezzetleri ve yeni yıl gelenekleri hayata geçiyor. Kış tatilini en güzel şekilde değerlendirmek ve yeni yıla çoşkulu ve capcanlı birruhla girmek isteyenler, Moskova’daki çok sayıdaki etkinlikte kadim Boyarlar zamanından günümüze inanılmaz bir yolculuğa çıkabilecekler.

GELENEKSEL KIŞ EĞLENCELERİ İLE TANIŞMAYA HAZIR MISINIZ?

Türkiye’den gelen konuklar geleneksel kış halk eğlenceleri ile tanışmak için eşsiz birfırsat yakalayacak. Festival ziyaretçileri buz pateni pistlerinde kayabilecek,sıra dışı buz diskolarına katılabilecek, curling (körling) oynayabilecek ve karkaydırağından kayabilecekler. Etkinlik mekanlarında profesyonel aktörler vepatenciler tarafından 1500’den fazla büyüleyici Yeni Yıl performansı ve buzgösterisi gerçekleştirilecek. Festival katılımcıları, heyecan verici ustalık sınıflarında kendi elleriyle hediye paketlemeyi, ev ve yılbaşı ağacı süslemeninyanı sıra yeni yıl sofrası düzenlemeyi de öğrenebilecekler.

SİHİR VE DİLEKLERLE MOSKOVA SOKAKLARINDA FANTASTİK BİR YOLCULUK

Noel’e Yolculuk ve Yılbaşı festivali sadece yetişkinler için değil, gençler veçocuklar için de dopdolu bir takvime sahip. Genç ziyaretçiler, Ded Moroz ve Snegurochka ve diğer masal karakterleriyle yeni yıl kutlamaları yaparken eniçten dileklerini dileyebilecekler. Çocuklar da yetişkinlerle birlikte kardanadam yapıp, yeni yıl maskeli balosunu katılabilecek, atlı karıncaya binip,‘Sihirbazlar Okulu’ ustalık sınıfına katılarak fantastik bir dünyaya dalabilecekler.

Ziyaretçileriçin ayrıca Moskova’nın ünlü çay partileri de unutulmadı. Festivalde düzenlenecek ‘Moskova Çay Partisi’nde ziyaretçiler, Moskova’nın farklı tarihi dönemlerinin atmosferini hissederek çay içme adabı ve yerel misafirperverlik kuralları hakkında deneyim edinecekler.

Festival Noel ve yeni yıl ruhunu bir araya getiriyor. Örneğin, Teatralnaya(Tiyatro) Meydanı’nda heyecan verici bir tiyatro programı konukları zamanda geriye götürecek ve tüm ziyaretçiler geleneksel sıcak hamur işlerini, Moskova çay harmanlarını tatma ve porselen tabak, reçel ve diğer geleneksel hediyelik eşyaları satın alma fırsatına sahip olacak.

Farklı ülkelerden gelen turistlerin Rus kültürü ve tarihiyle tanışabilmesini amaçlayan Moskova Mevsimleri projesi çerçevesinde düzenlenen birçok etkinlikten biri olan‘Noel’e Yolculuk’ festivali, 15 Aralık 2023 – 8 Ocak 2024 tarihleri arasında ziyaretçilerine unutulmaz bir Noel ve yılbaşı atmosferi yaşatıyor. Festival yeni yıl coşkusunu ve Noel ruhunu her mekana taşıyarak ziyaretçilere unutulmaz izlenim ve duygularla dolu bir tatil deneyimi sunuyor.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DOĞUM GÜNÜNÜNDE GENÇLİK SIRRINI VERDİÖnceki Haber

DOĞUM GÜNÜNÜNDE GENÇLİK SIRRINI VERDİ

SERKAN CANDAŞ’A TUZAK VE ŞANTAJSonraki Haber

SERKAN CANDAŞ’A TUZAK VE ŞANTAJ

Yorum Yazın