TİYATRO DÜNYASINDAN SAHNEVİZYON’A ÖDÜL

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TİYATRO DÜNYASINDAN SAHNEVİZYON’A ÖDÜL
Abone ol
Tiyatro Gazetesi tarafından düzenlenen Uluslararası 8. Anadolu Tiyatro Ödülleri ödül gecesi, 24 Nisan 2023 Pazartesi günü Mask-Kara Tiyatrosu Tamer Levent Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Seçici Kurul tarafından, yurt içinde ve yurt dışında gerçekleşen tiyatro hareketlerinin değerlendirildiği ve 2022-2023 döneminde tiyatro sanatına değer katan, katkı sunan ve aktif uygulayıcılarının ödüllendirildiği gecede, Türkiye’den 17 il ve yurt dışından 9 ülkede tiyatro sanatına katkı sunan kişi, kurum ve kuruluşlara ödülleri törenle takdim edildi.

 Farklı kategorilerde 38 ödülün dağıtıldığı gece, Türk tiyatrosunun önemli isimlerini bir araya getirdi. OYÇED Uluslararası Oyun Yazarı Ödülüne (International Playwright Award) layık görülen Makedonya’nın önemli akademisyen ve yazarlarından Goce Ristovski ; İlahi Tregedya adlı oyun kitabını konuklar için imzaladı. Gecede Ana’dolu Ödülüne İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, Rejisör Ödülüne Ankara Devlet Tiyatrosu nda sahnelenen  Ölesiye adlı yapımdaki başarılı yönetimi nedeniyle Mustafa Kurt, Adana BB Şehir Tiyatrolarında sahnelenen Boynu Bükük Öldüler adlı yapımdaki başarılı yönetimi nedeniyle Ayşe Emel Mesci ve Refia Prodüksiyon tarafından sahnelenen  La Commedıa  Primavera  adlı yapımdaki başarılı yönetimi nedeniyle Michele Guaraldo’ya verildi.

T.C. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ;Uluslararası Kadın Oyun Yazarları Tiyatro Festivali de ödüle layık bulundu. Aralarında; başta duayen sanatçı Zihni Göktay olmak üzere tiyatro dünyasının çok önemli isimlerinin bulunduğu ödül gecesinde, Uğur Atis ve Oğuz K. tarafından hazırlanan, Ulusal Radyo frekanslarında beş yıldır dinleyicilerle buluşturdukları, Türkiye’nin radyo yayıncılığı alanındaki tek tiyatro programı olan Sahne Vizyon Kültür ve Sanat ve Haberciliği Ödülü kategorisinin kazananı oldu. Ulusal Radyo Genel Yayın Yönetmeni Uğur Atis gecede yaptığı konuşmada, Bugüne kadar bu mesleği, Türk için, Türk’e göre, Türk’le birlikte yapmaya çalıştım. Hayatta hep Türkçe konuştum. Güzel işler yapmak için daima çalışmaya devam ettik. Öncelikle bu güzel değerli ödülü iki sene önce melek olan anneme armağan ediyorum. Türk dünyasının Doğu Akdeniz’deki uç beyi, Türk dünyasının Doğu Akdeniz’deki kalesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tüm dünya devletleri tarafından tanınacağı günlere atfen bu güzel ödülü alıyorum’dedi. Oğuz K. gecede yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: Beş yıl önce başladık Uğur Atis ile birlikte. Sanat yayıncılığı içerisinde yüzlerce program, yüzlerce konuk, havaya bıraktığımız binlerce kahkaha, sarf ettiğimiz on binlerce sözcük kilometrelerce uzağa taşındı. Kültür Sanat yayıncılığı içerisinde magazine indirgenmiş bir atmosferde, başlı başına bir tiyatro programı yapmak olsa olsa bir Ortaçgil şarkısı gibi. Bol bol alın teri, bol bol emek harcadık ve şimdi layık görüldüğümüz ödülü almak için karşınızdayız. Gözden kaçırmadıkları için sevgili Uslu çiftine ve Tiyatro Gazetesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Frekanslarımız, dün olduğu gibi gelecekte de sesini duyurmak isteyen tüm tiyatro topluluklarına her zaman açık olacak. Ödülü en çok özlediklerimin anısına alıyorum.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FOTOĞRAFLAR BEĞENİ REKORU KIRDIÖnceki Haber

FOTOĞRAFLAR BEĞENİ REKORU KIRDI

TÜRK KADINLARININ BAŞARISINI DÜNYA YAYMAYI HEDEFLİYORSonraki Haber

TÜRK KADINLARININ BAŞARISINI DÜNYA YAYMA...

Yorum Yazın