YENİ SİNGLE ÇALIŞMASI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
YENİ SİNGLE ÇALIŞMASI
Abone ol
Güçlü sesi ve yorumuyla dikkat çeken Esma Er, yeni teklisi “Say Maşallah” ile yine fark yaratıyor.

Söz ve müziğini Murat Güneş, aranjörlüğünü İskender Paydaş’ın yaptığı “Say Maşallah” 20 Ağustos günü tüm dijital platformlarda müzikseverlerin beğenisine sunuldu.Yapımı Paydaş Prodüksiyon’a ait şarkının klibi DMC ortaklığı ile ilk kez Netd Müzik Youtube kanalında izlenebilecek.Yaz mevsiminin tüm enerjisini klibine yansıtan Esma Er, kullandığı renkli kostümleriyle dikkat çekiyor. Sanat yönetmenliğini ve styling’ini Barış Avcı’nın hazırladığı klibin yönetmeni Buse Tirman, görüntü yönetmeni ise Selim Durak.2009 yılında “Kimi Kimi” şarkısıyla müzik kariyerine başlayan Esma Er, popüler müziğin güçlü yorumuyla fark edilen ismi olmaya devam ediyor.

Güçlü performansıyla dikkatleri çeken ve sahnelerin aranan isimlerden olan Esma Er, Say Maşallah için “İngilizce ve Türkçe kelimeleri bir araya getirerek, yaz günlerine özel, eğlenceli bir şarkı yapmak istedik. Şarkıyı dinleyenlerin, klibimizi izleyenlerin 'bi maşallahını alırız.'” dedi.

 

Esma Er kimdir;

Lise yıllarında okul tiyatro oyunlarındaki performansını gören edebiyat öğretmeni vesilesiyle Türvak Sinema Televizyon Haber Spikerliği ve Sunuculuk eğitimi aldı ve birincilikle bitirdi. Tuna Huş ve Müjdat Gezen gibi önemli isimlerle tanışma ve ders alma imkanı oldu. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde  tiyatro eğitimi aldı.

TV-8'de Erkan Oyal ile birlikte haberde çalıştı. Muhabirlik ve seslendirme aynı zamanda editörlük yaptı. Diğer taraftan üniversite sınavlarına hazırlanan sanatçı Marmara Üniversitesi Güzel  Sanatlar    Fakültesi Resim  bölümünde okudu.

Üniversiteye başladığı yıllarda bir arkadaşının yönlendirmesiyle TRT İstanbul Radyosu sınavlarına girdi ve TRT İstanbul Radyosu Batı Müzik korosunda çalıştı. Şef Gökçen Koray eşliğinde önemli mekanlarda konserler verdi. Çeşitli sanatçılara vokal yaparak, sahne hayatına başladı. Kısa süre sonra gelen teklifleri değerlendirerek hem eğitimine hem de sahneye çıkmaya devam etti. Bu sırada Ozan Çolakoğlu’nun kurduğu “Sarı Ev”de ilk profesyonel albüm çalışmalarına başladı.

Albümde, Ümit Sayın, Yıldız Tilbe, Ozan Çolakoğlu gibi önemli isimlerle çalıştı. Albümün son aşamaları Almanya’da tamamlandı. 2008-2009 yıllarında ilk albümü “Kimi Kimi”yi Seyhan Müzik etiketiyle çıkarttı, Türkiye’de ve yurtdışında büyük ses getirdi, MTV müzik listelerine girdi. Albümün ilk klibi, albüme de ismini veren “Kimi Kimi” şarkısına Murat Küçük yönetmenliğinde çekildi. İkinci klibi ise Salih Singin yönetmenliğinde “Beni Yak” şarkısına çekildi. Sanatçının moda konusundaki bilgisinden dolayı fotoğraf ve kliplerinde kullanılan kıyafetlerinin tasarımını kendisi yaptı. Kimi Kimi şarkısına Hüseyin Karadayı remix yaptı. Sanatçı 2009 Kral TV  müzik ödüllerinde yılın yeteneği adayı oldu.

2013 başında DMC etiketiyle “No2” albümünü piyasaya sürdü. Albümde söz-müziği Sezen Aksu’ya ait “Hayır” şarkısının ve söz-müziği Murat Güneş’e ait “Soru İşaretleri” şarkısının hem slow hem hareketli versiyonları yer aldı. Albümde ayrıca David Şaboy, Aytuğ Yargıç, Erdem Sökmen, Erdinç Erdoğdu, Serhat Karadağ gibi isimlerle çalıştı. Müzik eleştirmenlerinden tam not aldı. Bir çok sosyal sorumluluk projesinde yer aldı.

2016 yılında ilk single çalışması “Bilmiyorsun”un dört farklı versiyonu hazırlandı ve DMC etiketiyle dijital platformlarda yayınlandı.

2018’de “Dünya Bir Yana Sen Bir Yanasın” şarkısını Ossi Müzik’ten yayınladı.

Aynı yıl “İstanbullu Gelin” dizisinde “Burcu” karakterini canlandırdı.

2019 Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları’ndan mezun oldu.

Bir çok reklam ve dizi jingle çalışmaları olan sanatçı, halen sahne ve albüm çalışmalarına devam ediyor.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"OYUNCULUKTAN YOGAYA "Önceki Haber

"OYUNCULUKTAN YOGAYA "

SAFİR TÜM “DUVAR”LARI YIKACAKSonraki Haber

SAFİR TÜM “DUVAR”LARI YIKACAK

Yorum Yazın