GÜNEŞ ÖZGEÇ’TEN ÖPÜŞÜNLE BOYNUMDAN

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÜNEŞ ÖZGEÇ’TEN ÖPÜŞÜNLE BOYNUMDAN
Abone ol
Güneş Özgeç’in sözünü ve müziğini yazdığı yeni teklisi ''Öpüşünle Boynumdan'' 21 Ekim'de dijital müzik platformlarında yayında. Güneş Özgeç’in söz, müzik, aranje ve tüm prodüksiyonunu kendi başına üstlendiği şarkısının miksi Alp Turaç, masteringi Erdem Helvacıoğlu tarafından yapıldı.

Güneş şarkısını şöyle ifade ediyor; ‘’Öpüşünle Boynumdan’’ yazın bitişi, sonbaharın gelişi, yaz aşkı, özlemle bezeli hislerle ve uçuşan seslerle dolu duygusal bir şarkı.

Sözler ve şarkının hissini oluştururken, varoluş kaygısı, zaman algısı gibi soruların aşık olduğunda bir anda ortadan kaybolup yaşama sımsıkı bağlanma, tam anlamıyla ''akışta olma'' haline nasıl da kolayca geçildiğini düşledim ve bu büyüyü destekleyen reverblü, delayli reverse gitarlar, kemanlar gibi romantik tınılar seçtim.''

''Öpüşünle Boynumdan''ın görsel dünyası Güneş'in bir çocukluk fotoğrafından ilhamla Yaren Avcı tarafından analog olarak çekilmiştir. Kapak düzenlemesi Dilhan Şeşen tarafından yapılan şarkının Sözlü Video (Lyric Video)'su Güneş Özgeç tarafından DIY usulüyle yapılmıştır.

Güneş Özgeç ilk üç şarkısını (Kahve, Ikaria ve Sonbahar) akustik biçimde, müzisyen arkadaşlarının da katkısıyla düzenlemişti. Temmuz 2021'de yayınladığı ''Bence Gerçek Hepsi'' ile başlayan süreçte, şarkının tüm aranje, enstrumanlar ve prodüksiyonunu tek başına yapmaya başlayarak kendince büyük bir adım attı ve yepyeni bir yola çıkmış oldu. Ardından ''Düş'', ''hiç?'', ''Gezdir Beni'' ve ''Öpüşünle Boynumdan''i aynı biçimde, tamamen kendi düzenledi.

Kendi şarkıları dışında Kalben’in Ocak 2022’de yayınlanan Eski Dünyanın Yangını isimli albümünde yer alan Bugün Bana Tatil’in ise yaylı aranjesini, Karasinek Senfonisi ve Kedi adlı şarkıların aranje ve prodüksiyonunu yapmış, başka sanatçılar için aranje ve prodüksiyon çalışmalarını da sürdürmektedir.

Dünyada (ve ülkemizde) kadın+'lar müzik sektörünün %3'lük bir bölümünü kapsıyor. Güneş bu konuya dikkat çekmenin, kendini bu alanda var etmek isteyen kadın+'lar cesaret vereceğine ve bu yüzdeyi arttıracağına inanıyor, bu yönde paylaşımlara özen gösteriyor. Şarkılarını tekliler halinde yayınlayan Güneş, 2023 Mart'ında yayınlamayı planladığı ilk albümü için çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNEŞ ÖZGEÇ

 7 yaşında seslendirme yapmaya ve televizyon için şarkılar söylemeye başladı. 11 yaşında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girerek keman, viyola ve piyano çalmayı öğrendi. Okurken çeşitli gruplarda, orkestralarda çalmaya başladı, ders verdi, kendi oda müziği grubunu kurdu. Mezun olduktan sonra uzunca bir süre çeşitli klasik müzik orkestralarında çaldı. 2011 yılında animasyon, dizi, film müzikleri bestelemeye, müzik prodüksiyon yapmaya başladı. Elektrokeman ile yaptığı solo gösterisiyle çok yerde sahne aldı.

2018 yılında, kendi yazdığı, bestelediği ve düzenlediği Kahve, Ikaria ve Sonbahar adlı şarkılarını tekli olarak yayınladı. 2019 yılı boyunca solo konserlerinin yanı sıra, Ayda Bir Güneş adlı konser serisinde kuşağının şarkıcı-şarkı yazarlarını sahnede ağırladı. 2020’de Güneş Yüzüm'ü yayınladı. 2021’de, pandeminin de etkisiyle sözü ve müziği kendisine ait olan şarkılarının düzenlemesi ve tüm prodüksiyonunu da kendi ev stüdyosunda yapmaya karar vererek Bence Gerçek Hepsi, Düş adlı teklilerini yayınladı. Seslendirme çalışmalarını sürdüren ve kendi projelerinin yanı sıra başka müzisyenlerin çalışmalarına da katkıda bulunan Özgeç en son, Kalben’in Ocak 2022’de yayınlanan Eski Dünyanın Yangını isimli albümünde yer alan Bugün Bana Tatil’in ise yaylı aranjesini, Karasinek Senfonisi ve Kedi adlı şarkıların aranje ve prodüksiyonunu yaptı.

Taner Yücel'le beraber 90'lar Türkçe Pop'una bir selam çaktıkları Bir Rüya isimli şarkıyı yayınladılar.

’’Ayda Bir Güneş’’ sohbetli konser serisine BantMag.Havuz çatısı altında sürdüren Özgeç, solo konserlerine de devam etmektedir.

2022’de ''hiç?'', ‘’Gezdir Beni’’ ve ‘’Öpüşünle Boynumdan’’ şarkılarının söz, müzik, düzenleme, kayıt ve tüm prodüksiyonu kendisine ait olarak yayımlamıştır.

’’Ayda Bir Güneş’’ sohbetli konser serisine Bantmag.havuz çatısı altında sürdüren Özgeç, seslendirme çalışmaları, prodüksiyon çalışmaları ve konserlerine de devam etmektedir.

2023 Mart ayı için planladığı albüm çalışmaları sürerken 1 tekli daha yayınlamayı planlamaktadır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CENGİZ KURTOĞLU MARKA YÜZÜ OLDUÖnceki Haber

CENGİZ KURTOĞLU MARKA YÜZÜ OLDU

HAMURUNDA TELEVİZYONCULUK VARSonraki Haber

HAMURUNDA TELEVİZYONCULUK VAR

Yorum Yazın