JAPON ÇİFTİN EV HAYALİ UÇTU GİTTİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
JAPON ÇİFTİN EV HAYALİ UÇTU GİTTİ
Abone ol
Küçükçekmece ‘Blue Lake’ projesinden 340 bin Dolar değerinde bir ev alan ve ödemelerini yapan Birol ve Kekiko Çifçi çiftinin hazin hikayesinde 1.5 yıl sonuna gelindiğinde alınan mahkeme kararı ile tam bir şok yaşandı.

Ödeme yaptıkları evin tapusunu almaya gitmelerinden itibaren, bir yıl süresince çeşitli sebepler ile oyalanan çift, en sonunda tapularında evin değerinin 5 katı tutarında haciz olduğunu öğrendiğinde şaşkınlık yaşadılar.

Evlerini ve tapularını alamayan çift çaresiz hukuk yoluna başvuru yaptıklarında ise, bu konudaki tek mağdur kendileri olmadıklarını, 300’e yakın kişiye aynı şekilde projede tapu vaadi ile ödemeleri tamamlanıp evlerinin üstüne evlerinin 5 katı değerinde Halkbank’tan kredi çekilip haciz konulduğunu öğrendiler.

Evlerini alamadıkları gibi, tapularını da alamayan çift borcunu ödedikleri evlerine de giremiyor ve oturamıyorlar. Bir yıl süren mahkeme kararı ise tam anlamı ile şaşkınlık verici. Proje sahiplerine beraat kararı verilirken, ödeme yapan ev mağdurlarına ise ne paraları, nede evleri verilmedi.

Ortada kalan Birol Çifçi ve Kekiko Çifçi;  “hayal kurduğumuz evin gittiğine mi yanalım, paramızın gittiğine mi yanalım, giden 2 yıl ve alın terimize mi yanalım şaşırdık. Hakkımızı itiraz ederek istinaf mahkemesinde arayacağız. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Japonya’da asla görmeyeceğimiz bir dolandırıcılık vakasından dolayı eşimin yüzüne bakamıyorum, çok üzgünüz. Mağdur olan biz fakat hiç bir şey olmamış gibi ortalıkta gezen onlar bunun değişeceğini biliyoruz ve sabırla ceza alacakları günü bekliyoruz. Eşim Japon ve şeker hastası bu dava sürecinde çok yıprandı davalara nerede ise katılamaz hale geldi. Hastalığı üzüntüsü oldukça arttı. Ev yok, para yok, tapu yok birde üstüne nerede ise bizi cezalandıracaklar şaşırdık kaldık.

Bizim gibi diğer kişilerin sayısının da 300 e vardığını gördüğümüz için çok üzgünüz iyice umudumuz ve direncimiz azaldı. 60 milyon Doları geçen bir organize dolandırıcılık vakasında, bunu yapanları değil nerede ise bizi cezalandıracaklar.” dedi.

Keiko Çifçi ise; “ben Türkleri Japonlardan bile daha üstte düşünürken böyle bir konuda Türkler tarafından aldatılmak beni şeker hastası yaptı. Çok üzgünüm, Türk insanının mertliğine ve dürüstlüğüne inanıp geldim, ülkenizde tam anlamı ile hayallerim ve alın terim gasp edildi. Türk Hukukunun en kısa sürede bu hatadan dönmesini arzu ediyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YEŞİLÇAM KLASİKLERİNE SESİYLE HAYAT VERDİÖnceki Haber

YEŞİLÇAM KLASİKLERİNE SESİYLE HAYAT VERD...

MİNİKLERDEN SEVİMLİ DOSTLARINA RENKLİ ZİYARETSonraki Haber

MİNİKLERDEN SEVİMLİ DOSTLARINA RENKLİ Zİ...

Yorum Yazın