İstanbul
BIST9915.62
DOLAR32.5507
EURO34.9473
ALTIN2432.7
BTC/USD63171.25
MURAT AVCI

MURAT AVCI

Mail: avci.murat@gmail.com

BİR ZAMANLAR

BİR ZAMANLAR

Eski günleri yad ettikçe hep duygulanırım… Bugüne kadar aşktan, yolculuktan, köyümün güzelliklerinden ve dostluklardan söz ettim. Yani sözün özü eski günleri anlatmaktan hep keyif aldım, yazmaktan keyif almaya da devam edeceğim… Şimdi yine sizleri geçmişe götürmek istiyorum. Umarım bu yazımı da beğenirsiniz.

Evet dostlar, 60’lar… 70’ler.. Hüzün, saadet, mazi, istikbal gibi kelimelerin kullanıldığı yıllardı. Erkekler kızlara defter kâğıdına yazdıkları mektubu bir çocuk veya ortak arkadaşla göndererek ‘Konuşma’ teklif ederlerdi.. Şarkıcılar dinlenirdi… Hatta liseli aşıkların teselliyi şakılar da aradığı dönemlerdi.

Hatta askere en büyük hediye idi birbirinden güzel şarkıların yer aldığı albümler… O dönem seyyar kaset satanlar bile vardı. Kasetçiye gidilir ve en çok beğendiğimiz şarkıların listesini verirdik. O kaseti evde veya işyerinde teyp’e takıp defalarca dinlerdik bıkmadan… O şarkılarla eğlenir, hüzünlenirdik. Zeki Müren’in ‘Şimdi Uzaklardasın’, Tanju Okan’ın ‘Kadınım’ Ajda Pekkan’ın ‘Aman Petrol, Canım Petrol’ü ve daha neler neler…

Tabii o dönemler bir de gazino kültürü vardı. Hayran olduğunuz sanatçıları canlı canlı gazinoda dinlemek çok ayrı bir keyifti. Gazino kültürü kitapları doldurur. Patronları, sanatçıları, müşterileri.. Herkes girebilirdi gazinoya.. Tabii kendilerine ayrılan zamanlarda.. Haftada bir gün Halk Günü, bir gün de Kadınlar Matinesi yapılırdı… Ahhhh ah ne günlerdi…

80’ler.. 90’lar.. Değişim yılları.. Daha önce restoranların köşesinde karnı tok olanların oturduğu ‘Barlar’ tek başına mekân olmaya başladılar. 2000’li yıllar yani 21. Yüzyıl.. Meyhaneler dâhil her yer eğlence yeri oldu. Diskolar, barlar birbirine karıştı. 2020.. Konuşarak iletişim bitti. Mesajla anlaşılıyor artık.. Lisan.. Emoji.. Sadece erkekler kızlara değil, kızlar da erkeklere cep telefonundan ‘Yazıyorlar’.. ‘Sevgili’ olmayı teklif ediyorlar. Şarkıcı dinlenmiyor.. Şarkı birlikte söyleniyor artık.

Murat AVCI

 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar