İstanbul
BIST9915.62
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6
BTC/USD63746.753
MURAT AVCI

MURAT AVCI

Mail: avci.murat@gmail.com

ÇIKARLARI BİTİNCE CANAVARA DÖNÜŞÜRLER

Merhaba sevgili okurlarım bu haftaki köşemde sizlere gerçek dostluklardan söz etmek istiyorum. Yoğun çalışmalarımdan dolayı yazımı bir iki gün aksattım. Affola…

Bugünün dostlukları menfi çıkar ilişkileri üzerine kurulu ne yazık ki!.. Eski dostluları o kadar çok arar olduk ki anlatamam… Gerçek dostluk hepimizin varlığına ihtiyaç duyduğu, kan bağına değil de can bağına dayanan ilişkinin karşıdaki muhattabına denir.

İnsan insanın aynasıdır derler ya hani sahiden de öyle. Dostlar bu aynanın sırlı tarafı gibi temsil ederler sizi. Boşuna dememişler. ‘Bana dostunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim’ diye. Ayna tüm gerçekliğinizi yansıtarak eksikliğiniz varsa size bunu kırmadan ifade eder. İşte dost dediğiniz kişi de tıpkı ayna gibi sizi size anlatandır. Başkası görmeden önce kendinize çekidüzen vermeniz için hayatınızın merkezinde olandır. Hayat boyu müttefiğiniz, ömür sahnenizdeki gül bahçenizdir.

 Dikkat ederseniz dostlar sadece kara günde belli olmazlar. Asıl iyi gününüzde yanınızda olan, başarı gibi herkesi mutlu etmeyen bir olayın sonucunda, yükselmeniz için size omuz veren kişidir dost. Pergel gibi tek başlı iki bedendir tek yürekte atan. Yaşamın çekilmez durumlarında sırtınızı yaslayabileceğiniz, sizin anlatmanıza gerek kalmadan sizi fısıltınızdan bile anlayabilecek ve her konuda hiç çekinmeden yanınızda olacak bir dostunuz varsa çok şanslısınız. Çünkü dostlar avukat gibidir. Siz yokken sizin adınıza hakkınızı savunur, karşıdakine sizi haksız yere eleştirme hakkı tanımaz. Başınıza gelebilecek olası tehlikelere karşı duvar gibi dururlar ve o tehlikeleri duvara çarpmışa çevirirler.

Öyle dostlar vardır ki, gözleriyle iletişim kurabilecek noktaya gelmişlerdir. Bizi olduğumuz gibi kabul eden, sevaplarımızla, günahlarımızla seven onlarla birlikteyken endişe duymadığımız sıkıntı nedir bilmediğimiz dostlarımız karanlık çökünce elimizden tutar, dostluğun gül bahçesinde gezintiye çıkarırlar bizi.

Dostlukların hep iyi taraflarından bahsettik. Peki, bu değerli birlikteliğin hiç mi zararları yok. Her şeyde olduğu gibi elbette bu durum için de hoş olmayan sonuçlar olabilir. Sizi her yönünüzle tanıyan dostlarınızla olur da bir gün yolları ayırıp düşman olursanız yandınız demektir. Çünkü bir zaman dostlarınız olan o insanlar sizin zayıf noktalarınızı öğrendiklerinden size nasıl zarar verebileceklerini en iyi onlar bilir. Menfi çıkarları sona erince canavara dönüşürler adeta…Kimlerle dost  olacağınıza dikkat etmelisiniz. Her hayatınıza giren kişi dostunuz olamaz. Dostluğun da dostluk olabilmesi için belli şartları yerine getirmesi gerekir. Ne diyebilirim ki artık ‘Rabbim doğru insanın ayağını bize,bizim ayağımızı doğru insana götürsün’… Rabbim hepimize düzgün dostlar nasip eylesin inşallah…

Yeni köşemde buluşmak dileğiyle… Sevgiyle kalın…

Murat AVCI

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar