İstanbul
BIST9915.62
DOLAR32.5507
EURO34.9473
ALTIN2432.7
BTC/USD63171.25
MURAT AVCI

MURAT AVCI

Mail: avci.murat@gmail.com

DOĞRU ADAM OLMAK

Her sabah evden çıktığımda tek okuduğum dua ‘Rabbim doğru insanın ayağını bana, beni ayağımı doğru insana götür’ duasıdır…

Hayat, çeşitli ihtimallerle dolu uzun bir yolculuktur. Bu yolculukta hayat, bazen insana sırt çevirir. Bazen de sırtınızı çevirdiğiniz insanlar çürük çıkar. İnsan bu su misali? Anlayamazsınız? Onu biraz anlamak için yıllar geçmeli!

Bir insandan bir şey öğrenemiyorsan, o insan gereksizdir!

Tartışmayı bilmeyen, dinlemeyen, kendi fikrini dayatan insanla konuşacak bir şey yoktur!

"Ben buyum!" deyip sıyrılan insanla asla anlaşılamaz!

Kendi yapamadığı için senin başarılarını küçümser. Hatta dürüstlük adı altında kıskançlığını kusar.

... Ve

Diyorum ki:

Aptal bir insana nasihat etmek boşunadır.

Cahil bir insan ile tartışmak boşunadır.

İki yüzlü bir insan ile dost olmak boşunadır.

Allah'ın hidayet vermediği bir insana hidayet dilemek boşunadır.

Hayır işlemeyen ve hayra davet etmeyen bir hayat boşunadır.

Menfi çıkarı için karşınıza oturup masal anlatan ve onca insanlığınızı bir çırpıda silip atan insana adamlığı öğretmek zordur.

Her insan şahıstır. Ama her insan şahsiyetli değildir. Şahısla şahsiyet aynı şey değildir. Şahsiyet bir duruştur. Kendisi olabilmiş bir insan şahsiyet sahibidir. Şahsiyetli insanların bir davası ve derdi vardır. Şahsiyetli bir şahıs, bir gruba dahil olan değil, bir duruş ve vizyon sergileyendir.

Hiç kimse için, çok fazla uğraşma!

Kim birinin kendisi için uğraştığını görse, onu elinin altında zannediyor. Ve onu kullanabildiği kadar kullanmaya çalışıyor. Maddi ve manevi kanını emiyor.

Unutma elinin altında görenler, hiçbir zaman değer göstermezler. Senin için ne kadar çabalıyorsa, sen de o kadar çaba göster, göster ki bilsin! Her şeyin fazlası zarar bu hayatta. Kanaat edeceksin, ayağını yorgana göre uzatacak, sanayi çırağı gibi kazanıp, Sabancı’nın torunu gibi yaşamayı kafandan sileceksin!

Bir de…

Kimden ne beklediğine dikkat et! Olmayacak duaya amir diyorsa biri, çok  peşine düşme! Beklediğin, karşındakinin beklentilerine cevap verebiliyor mu, ona dikkat et! Adam Nuh diyor Peygamber demiyorsa, çok fazla ısrarcı olmayacaksın…

 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar