İstanbul
BIST9722.09
DOLAR32.5669
EURO34.8364
ALTIN2429.6
BTC/USD64733.24
MURAT AVCI

MURAT AVCI

Mail: avci.murat@gmail.com

MUCİZE SIVI BAKTERİ

Merhaba sevgili dostlar, bu haftaki köşemde sizlere mucize gübre Dico’dan söz etmek istiyorum. Türkiye’nin saygın Profesörlerinin bir araya gelerek toprak verimliliğini artırmak için organik sıvı bakteri ürettiler. Bu mucize mucize gübrenin 1 litresiyle tam 5 dönüm arazi verimli hale getiriliyor. Bu gerçekten muhteşem bir olay. Bu gübrenin üretiminde katkıda bulunan profesörlere ve Firma sahibi sevgili dostum Hamza Büyük’e teşekkür ederek yazıma başlamak istiyorum.

Evet toprakta kalıntı bırakmayan, organik ve verimli olan bu organik sıvı bakteri  sulama yoluyla toprağa veriliyor. Toprağa ve mikroorganizmalarına zarar vermeyen yavaş salınımlı gübre, çevre dostu olarak da tanımlanıyor. Dico isimli sıvı gübreyi kullanan birçok çiftçinin sağlıklı ve doğal sebze meyve tüketiyor. Günümüzde temiz yiyecek bulmak çok zor. Çünkü son yıllarda topraklarımız çoraklaşmaya başladı. Sebze ve meyvelerin organik olarak yetişmesi neredeyse hayal oldu. Dico gübresiyle topraklarımızın eski güzelliğine kavuşacağına inanıyorum. Bu ürünü deneyen birçok çiftçimiz adeta bayram ediyor. Ektiği ürünün rekoltesindeki büyük artışıyla mutlu oluyor.

Sıvı gübre ürünlerin raf ömrünü uzatıyor , toprağı ve ürünü %100 organik hale getiriyor. Toprağın toprağını sürer. Bitkilerin kuraklığa karşı direncini(%40'a kadar  arttırıyor. Ürünlerin kokusunu ve tadını değiştiriyor. Kanser başta olmak üzere Dico, beslenme yoluyla gelen birçok hastalığın önüne geçecek ve ilaç kullanımının azalmasına yardımcı olacaktır. (Tarım-Çevre) Topraktaki canlı organizmayı harekete geçirip sayısını artırdıkça toprağın verimliliği artar, verimsiz toprakların yeniden kazanılmasına yardımcı olur, su kaynaklarının ve kaynak sularının kirlenmesine engel oluyor. Yani sözün özü bu mucize gübre toprağa gerçek anlamda hayat veriyor.

Murat AVCI

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar